person, women, distance

Vägen tillbaka till livet!

Hej jag har gjort en lång livshistoria kort, med alla mina volter, missbruk, hemlöshet och familjehemsplacerde barn. Jag flyttade till Örebro och fick nya ”vänner” där började mitt tunga missbruk, jag började med amfetamin, tramadol och sen vidare till oxycontin detta var jag beroende i fem år. Jag fick mitt andra barn, hade väldigt svåra smärtor efter förlossningen, där kom subutexen in i mitt liv, detta fick jag av en person som sa att detta hjälper dig mot smärtan och det gjorde det, i 13 år, sammanlagt blev denna sväng 19 år av mitt liv.

Under årens lopp har jag haft mina sex volter och otaliga kontraktsvårdsdomar, det här var inte rätt väg för mig att gå.

Hemlösheten kom in i mitt liv, som beräknat. Jag har varit hemlös i sju år, att vara hemlös under så många år tog verkligen på mitt psyke. Under denna period fick jag kontakt med Qulan Verdandi, de gjorde allt för att hjälpa mig, med allt som jag inte klarade av just då, men de sådde frön i mig, som jag behöll i mitt tillfrisknande.

Jag fick ett ultimatum av min egen mor, det var att, hon orkade inte vara medberoende till mig i mitt missbruk och hon gav upp. Jag fick sagt till mig också att ”Jag finns här för dig den dagen du är drogfri”.

Det var startskottet för min nykterhet, nu hade jag ingen som jag kunde lita på och vända mig till i familjen.

Nu fick jag äntligen en egen lägenhet genom Bostad Först, två år senare bor jag fortfarande i denna lägenhet och har eget kontakt. Den första tiden i lägenheten, la jag in mig för avgiftning från subutex och bensodiazepiner. Det gick bra och nu väntar jag på att få gå LARO programmet. 

Mina barn har jag på umgänge och snart kommer de att vara hos mig varannan helg. Snart har jag mina älskade barn hemma hos mig igen och detta ser jag framemot efter tolv år i missbruk och idag är jag drogfri med hjälp av Qulan Verdandi, Bostad Först och mest mig själv som tog ett beslut.

Var rädd om dig

Kärlek/80

Rulla till toppen